Variance sources and ratios to estimate energy and nutrient intakes in a sample of adolescents from public schools, Natal, Brazil
Objetivo: O objetivo deste estudo foi descrever as fontes de variância da dieta, determinar as razões de variâncias e o número de dias necessários para estimar a dieta habitual em adolescentes. Métodos: A ingestão de energia, macronutrientes, ácidos graxos, fibra e colesterol foram estimadas por mei...
Na minha lista:
Principais autores: | Morais, Célia Márcia Medeiros de, Lima, Severina Carla Vieira Cunha, Lyra, Clélia Oliveira, Evangelista, Karine Cavalcanti Maurício Sena, Pineiro, Liana Galvão Bacurau, Slater, Betzabeth, Pedrosa, Lucia Fatima Campos |
---|---|
Formato: | article |
Idioma: | English |
Publicado em: |
Revista de Nutrição
|
Assuntos: | |
Endereço do item: | https://repositorio.ufrn.br/handle/123456789/57753 http://dx.doi.org/10.1590/s1415-52732013000200004 |
Tags: |
Adicionar Tag
Sem tags, seja o primeiro a adicionar uma tag!
|
Registros relacionados
-
Higher energy and zinc Intakes from complementary feeding are associated with decreased risk of undernutrition in children from South America, Africa, and Asia
por: Maciel, Bruna Leal Lima, et al.
Publicado em: (2024) -
Quantitative and qualitative changes in diet associated with the consumption of ultra-processed foods: a survey on a representative sample of manufacturing workers in brazil
por: Morais, Célia Márcia Medeiros de, et al.
Publicado em: (2024) -
Dietary intake from complementary feeding is associated with intestinal barrier function and environmental enteropathy in Brazilian children from the MAL-ED cohort study
por: Maciel, Bruna Leal Lima, et al.
Publicado em: (2024) -
Avaliação do consumo dietético, estado nutricional e pressão arterial de adolescentes e adultos jovens com fatores de risco cardiovascular
por: Baracho, Rúbia Jordania Ivo
Publicado em: (2021) -
Biodisponibilidade de nutrientes /
por: Cozzolino, Silvia Maria Franciscato.
Publicado em: (2022)