Critérios utilizados na Seleção de Fornecedores para Unidades de Alimentação e Nutrição: um comparativo entre serviços com autogestão e terceirizado
This study aimed to identify the criteria used for selection of food suppliers for institutional foodservice with self-management and outsourced services, comparing them. The research was qualitative in two federal public institutional foodservice and used to obtain the data, three sources of eviden...
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Publicado em: |
Universidade Federal do Rio Grande do Norte
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Endereço do item: | https://repositorio.ufrn.br/handle/123456789/34752 |
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ri-123456789-347522024-03-19T04:03:32Z Critérios utilizados na Seleção de Fornecedores para Unidades de Alimentação e Nutrição: um comparativo entre serviços com autogestão e terceirizado CRITERIA USED IN SUPPLIER SELECTION FOR UNITS OF FOOD AND NUTRITION: A COMPARING WITH SELF-MANAGEMENT SERVICES AND THIRD PARTY Toscano, Gislani Acásia da Silva Calazans, Dinara Leslye Macedo e Silva Carla Ionara Xavier da Silveira Cardoso Calazans, Dinara Leslye Macedo e Silva Freitas, Jessicley Ferreira de Souza, Camila Valdejane Silva de Fornecedores Restaurante Seleção de fornecedores Serviços de Alimentação Unidades de Alimentação e Nutrição This study aimed to identify the criteria used for selection of food suppliers for institutional foodservice with self-management and outsourced services, comparing them. The research was qualitative in two federal public institutional foodservice and used to obtain the data, three sources of evidence: on-site observation, analysis of documents related to the selection process and interviews with managers using a semi-structured and previously tested. There was the triangulation of data from the content analysis technique. it was found that the criteria considered essential for selecting suppliers were price, quality, punctuality and reliability. However, in UAN for self-management the emphasis was on the quality and reliability of the supplier, while in outsourced UAN price was considered relevant. Finally, evidence of the use of qualitative criteria for the selection of suppliers, as indicated by the most recent studies on supplier management. CNPq Objetivou-se identificar os critérios utilizados para seleção de fornecedores de gêneros alimentícios por UANs com serviços de autogestão e terceirizada, comparando-os.A pesquisa teve caráter qualitativo em duas UANs públicas federais e utilizou, para obtenção dos dados, três fontes de evidência: observação in loco, análise de documentos referentes ao processo de seleção e entrevistas com gestores utilizando-se um roteiro semiestruturado e previamente testado. Realizou-se a triangulação dos dados, a partir da técnica de análise de conteúdo. Obteve-se que os critérios considerados fundamentais para a seleção de fornecedores foram o preço, qualidade, pontualidade e idoneidade. Contudo, na UAN por autogestão a ênfase recaiu sobre a qualidade e idoneidade do fornecedor, enquanto na UAN terceirizada o preço foi considerado o relevante.Por fim, evidenciou-se a utilização de critérios qualitativos para a seleção dos fornecedores, como indicam os estudos mais recentes na gestão de fornecedores. 2019-06-21 2016-06-23T12:41:42Z 2021-09-20T14:05:28Z 2016-06-09 bachelorThesis 2012964059 TOSCANO, Gislani Acásia da Silva. Critérios utilizados na Seleção de Fornecedores para Unidades de Alimentação e Nutrição: um comparativo entre serviços com autogestão e terceirizado. 2016. 44 f. TCC (Graduação) - Curso de Nutrição, Faculdade de Ciências da Saúde do Trairí, Universidade Federal do Rio Grande do Norte, Santa Cruz, 2016. https://repositorio.ufrn.br/handle/123456789/34752 pt_BR embargoedAccess application/pdf Universidade Federal do Rio Grande do Norte Brasil UFRN Nutrição |
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This study aimed to identify the criteria used for selection of food suppliers for institutional foodservice with self-management and outsourced services, comparing them. The research was qualitative in two federal public institutional foodservice and used to obtain the data, three sources of evidence: on-site observation, analysis of documents related to the selection process and interviews with managers using a semi-structured and previously tested. There was the triangulation of data from the content analysis technique. it was found that the criteria considered essential for selecting suppliers were price, quality, punctuality and reliability. However, in UAN for self-management the emphasis was on the quality and reliability of the supplier, while in outsourced UAN price was considered relevant. Finally, evidence of the use of qualitative criteria for the selection of suppliers, as indicated by the most recent studies on supplier management. |
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