Produção de farinha de banana verde

The drying of fruits for the production of flour is a good alternative to reduce the post-harvest losses of these fruits, since much of the production is lost along the productive chain. This work has as its theme the production of unripe banana flour from the banana Nanica (Musa cavendish), present...

ver descrição completa

Na minha lista:
Detalhes bibliográficos
Autor principal: Nascimento, Lady Bruna Lima Silva
Outros Autores: Pereira, Camila Gambini
Formato: bachelorThesis
Idioma:pt_BR
Publicado em: Universidade Federal do Rio Grande do Norte
Assuntos:
Endereço do item:https://repositorio.ufrn.br/handle/123456789/37172
Tags: Adicionar Tag
Sem tags, seja o primeiro a adicionar uma tag!
id ri-123456789-37172
record_format dspace
spelling ri-123456789-371722021-09-20T20:41:45Z Produção de farinha de banana verde Nascimento, Lady Bruna Lima Silva Pereira, Camila Gambini Sena, Suzara Rayanne de Castro banana verde farinha de banana verde secagem The drying of fruits for the production of flour is a good alternative to reduce the post-harvest losses of these fruits, since much of the production is lost along the productive chain. This work has as its theme the production of unripe banana flour from the banana Nanica (Musa cavendish), presenting data on banana production in Brazil and its waste. Unripe banana flour is rich in starch resistant (SR), a polysaccharide that because it is not digested during the digestive process presents some beneficial actions to the human organism. The work also presents the description of the production process of unripe banana flour, the mass and energy balance involved in the production and a brief cost analysis. A secagem de frutos para a produção de farinha é uma boa alternativa para reduzir as perdas pós-colheitas desses frutos, uma vez que grande parte da produção se perde ao longo da cadeia produtiva. Este trabalho tem como tema a produção de farinha de banana verde a partir da banana Nanica (Musa cavendish), apresentando dados sobre a produção de bananas no Brasil e seu desperdício. A farinha de banana verde é rica em amido resistente (AR), um polissacarídeo que por não ser digerido durante o processo digestivo apresenta algumas ações benéficas ao organismo humano. O trabalho apresenta também a descrição do processo produtivo da farinha de banana verde, os balanços de massa e de energia envolvidos na produção e uma breve análise de custos. 2019-07-22T16:43:46Z 2021-09-20T20:41:45Z 2019-07-22T16:43:46Z 2021-09-20T20:41:45Z 2019-05-29 bachelorThesis 2008019853 NASCIMENTO, Lady Bruna Lima Silva. Produção de farinha de banana verde. 2019. 70f. Trabalho de Conclusão de Curso (Graduação em Engenharia de Alimentos) - Centro de Tecnologia, Departamento de Engenharia Química, Universidade Federal do Rio Grande do Norte, Natal, 2019. https://repositorio.ufrn.br/handle/123456789/37172 pt_BR Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Brazil http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/br/ application/pdf Universidade Federal do Rio Grande do Norte Brasil UFRN Engenharia de alimentos
institution Repositório Institucional
collection RI - UFRN
language pt_BR
topic banana verde
farinha de banana verde
secagem
spellingShingle banana verde
farinha de banana verde
secagem
Nascimento, Lady Bruna Lima Silva
Produção de farinha de banana verde
description The drying of fruits for the production of flour is a good alternative to reduce the post-harvest losses of these fruits, since much of the production is lost along the productive chain. This work has as its theme the production of unripe banana flour from the banana Nanica (Musa cavendish), presenting data on banana production in Brazil and its waste. Unripe banana flour is rich in starch resistant (SR), a polysaccharide that because it is not digested during the digestive process presents some beneficial actions to the human organism. The work also presents the description of the production process of unripe banana flour, the mass and energy balance involved in the production and a brief cost analysis.
author2 Pereira, Camila Gambini
author_facet Pereira, Camila Gambini
Nascimento, Lady Bruna Lima Silva
format bachelorThesis
author Nascimento, Lady Bruna Lima Silva
author_sort Nascimento, Lady Bruna Lima Silva
title Produção de farinha de banana verde
title_short Produção de farinha de banana verde
title_full Produção de farinha de banana verde
title_fullStr Produção de farinha de banana verde
title_full_unstemmed Produção de farinha de banana verde
title_sort produção de farinha de banana verde
publisher Universidade Federal do Rio Grande do Norte
publishDate 2019
url https://repositorio.ufrn.br/handle/123456789/37172
work_keys_str_mv AT nascimentoladybrunalimasilva producaodefarinhadebananaverde
_version_ 1773959749617844224